ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εργοθεραπεία ονομάζεται η ειδικότητα όπου το ανθρώπινο έργο, το οποίο έχει νόημα και σκοπό για τον άνθρωπο, βοηθά και συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ψυχικής και της σωματικής υγείας, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.

Ο εργοθεραπευτής βοηθά ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν δυσκολίες, σωματικές, νοητικές ή ψυχικές να αυξήσουν και να βελτιώσουν στο μέγιστο βαθμό τη καθημερινή λειτουργικότητα τους μέσω του ανθρώπινου έργου, να εξελίξουν τις δεξιότητες τους, να τις διατηρήσουν, να παρεμποδίσει την απώλεια τους για να γίνει το άτομο αυτόνομο για να συμμετέχει στις δραστηριότητες. Ο εργοθεραπευτής στέκεται με ευαισθησία και ενδιαφέρον πάνω από τον ασθενή με σκοπό να τον κινητοποιήσει, να μάθει τις ανάγκες του, να τον στηρίξει και να τον ενθαρρύνει ,να εμπλακεί στη θεραπευτική διαδικασία με στόχο την ποιότητα ζωής.

Στο ‘’Θεραπευτήριο Ασκληπιός’’ η εργοθεραπεύτρια της κλινικής αξιολογεί τον κάθε ασθενή, με τη χρήση σταθμισμένων εργοθεραπευτικών αξιολογήσεων και δημιουργεί εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες του εκάστου ασθενή.

Το τμήμα εργοθεραπείας παρέχει ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, οι οποίες προάγουν την λειτουργική ενασχόληση και είναι:

Στο Θεραπευτήριο Ασκληπιός το τμήμα της Εργοθεραπείας έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τις δραστηριότητες του στον υπαίθριο και ασφαλή χώρο της κλινικής. Εκεί οι ασθενείς ακολουθουν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους στον εξωτερικό χώρο της κλινικής που τους προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουν την φύση, τον καθαρό αέρα και τις όμορφες μέρες με τη συνοδεία καφέ.

Βασιλείου Φανή- Μαρία, Εργοθεραπεύτρια

ΕΡΓΑ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΥΓΙΕΙΝΗ