Επίσκεψη της Κινητής Βιβλιοθήκης στο Θεραπευτήριο Ασκληπιός

Επίσκεψη της Κινητής Βιβλιοθήκης στο Θεραπευτήριο Ασκληπιός

Δημοσιεύτηκε: 22 Νοεμβρίου 2019

Άλλη μια δράση επιφύλασσε η κλινική “Ασκληπιός”, στο Λαζοχώρι Βέροιας, στους ασθενείς όταν αντίκρισαν την κινητή μονάδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο προαύλιο της κλινικής.

Μια όμορφη πρωτοβουλία από τη διοίκηση και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός έλαβε χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη μας!

Τέτοιου είδους δράσεις γίνονται πολύ συχνά και στόχο έχουν την επανένταξη και κοινωνικοποίηση των νοσηλευομένων οι οποίες συμβάλουν στη γρηγορότερη θεραπεία των ασθενών.

Στα πλαίσια αυτά των δραστηριοτήτων των ασθενών της ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής της Βέροιας η Κινητή Βιβλιοθήκη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας πραγματοποίησε 2 προγραμματισμένες επισκέψεις (στις 7.8.19 και 4.9.19) στο «Θεραπευτήριο Ασκληπιός» Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι νοσηλευόμενοι και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στη βιβλιοθήκη, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ξεχωριστής βιβλιοθήκης και να δανειστούν βιβλία.

Ήταν μία πολύ ξεχωριστή και ευχάριστη εμπειρία για όλους και κυρίως για τους νοσηλευόμενους του Θεραπευτηρίου.

Kiniti Vivliothiki Asklipios2

Οι νοσηλευόμενοι δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής φτιαγμένο από τους ίδιους στην ομάδα εργοθεραπείας, στους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης. Ελπίζουν κάποια στιγμή να τον δούν κρεμασμένο στους τοίχους της βιβλιοθήκης όταν την ξανά επισκεφτούν σε μια από τις επισκέψεις της κλινικής στην κεντρική βιβλιοθήκη για να θυμίζει αυτή τη συνεργασία και να έχουν όλοι οι επισκέπτες την δυνατότητα να απολαύσουν τις δημιουργίες των νοσηλευομένων του Θεραπευτηρίου. 
Εξαιρετική διοργάνωση και συνεργασία της κας Φιφής Τριανταφυλλίδου, Βιβλιοθηκονόμου Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας με το προσωπικό της κλινικής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον χειμώνα!
Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που το Θεραπευτήριο Ασκληπιός οργανώνει τέτοιες δράσεις.
Οι βόλτες σε σημεία ψυχαγωγίας, οι εποχιακές γιορτές, οι εκδρομές σε κέντρα ιστορικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και οι εκδηλώσεις εντός ή και εκτός κλινικής είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο αφού σύμφωνα με έρευνες συμβάλουν ενεργά στην πιο αποτελεσματική και γρήγορη θεραπεία των νοσηλευομένων και τους βοηθάει να συνεχίσουν να προσπαθούν με περισσότερη όρεξη σε αυτή τη δύσκολή περίοδο της ζωής τους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαστήρια LEGO Serious Play στο Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»

Εργαστήρια LEGO Serious Play στο Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»

Για τη δημιουργία ομάδων υψηλής απόδοσης Η Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας «Θεραπευτήριο Ασκληπιός», σε συνεργασία με την εταιρία «Άτομο - Ομάδα - Σύστημα», φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μεθοδολογία LEGO Serious Play, προσαρμοσμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»: Η συμβολή της Εργοθεραπείας στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας

Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»: Η συμβολή της Εργοθεραπείας στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας

Η Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας «Θεραπευτήριο Ασκληπιός», αποτελεί μια πρότυπη για την περιοχή μας μονάδα στον τομέα της ψυχικής υγείας, έχοντας καταφέρει να προσφέρει επί σειρά ετών υπηρεσίες περίθαλψης υψηλού επιπέδου, φροντίζοντας παράλληλα για την άνετη και ασφαλή...

Βίντεο των Ψυχιάτρων Μάνου και Γεωργιάννας Δερέ για το κοινωνικό στίγμα & την φροντίδα ασθενών την εποχή της πανδημίας

Βίντεο των Ψυχιάτρων Μάνου και Γεωργιάννας Δερέ για το κοινωνικό στίγμα & την φροντίδα ασθενών την εποχή της πανδημίας

Παρακολουθήστε την εκπομπή τών Ψυχιάτρων Μάνου Δερέ & Γεωργιάννας Δερέ του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός, Κλινική Ψυχικών παθήσεων Βέροιας για το κοινωνικό στίγμα & την φροντίδα ασθενών την εποχή της πανδημίας. Η εκπομπή μεταδίδεται από το διαδικτυακό κανάλι youtube...

Share This