Θεραπευτήριο Ασκληπιός: Φυσικοθεραπεία – γυμναστική – ευεξία, μια ανάγκη για όλες τις ηλικίες

Θεραπευτήριο Ασκληπιός: Φυσικοθεραπεία – γυμναστική – ευεξία, μια ανάγκη για όλες τις ηλικίες

Δημοσιεύτηκε: 5 Μαΐου 2020

Για θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας «Θεραπευτήριο Ασκληπιός», αποτελεί μια πρότυπη για την περιοχή μας μονάδα στον τομέα της ψυχικής υγείας, έχοντας καταφέρει να προσφέρει επί σειρά ετών υπηρεσίες περίθαλψης υψηλού επιπέδου, φροντίζοντας παράλληλα για την άνετη και ασφαλή διαβίωση των νοσηλευομένων της. Οι νοσηλευόμενοι του «Θεραπευτηρίου Ασκληπιός» μπορούν να λάβουν μέρος στις διάφορες δραστηριότητες γυμναστικής που προτείνει η ομάδα φυσικοθεραπευτών της Κλινικής, σε συνεργασία με τους Ιατρούς της Κλινικής, είτε στους εξωτερικούς προαύλιους χώρους, όταν ο καιρός το επιτρέπει, είτε στο γυμναστήριο, είτε στα εσωτερικά σαλόνια της κλινικής. Επίσης, κατόπιν συνεννόησης με τον ιατρό και εφόσον η υγεία τους το επιτρέπει, οι νοσηλευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδρομές, περιπάτους και εξόδους, με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού, σε κοντινούς τόπους για καφέ ή φαγητό, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Deres 1199 1

Η κλινική προσφέρει μια φυσικοθεραπευτική υπηρεσία για λειτουργική αποκατάσταση

Το Θεραπευτήριο «Ασκληπιός» διαθέτει ένα σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό εκγύμνασης, για δωρεάν χρήση του αποκλειστικά από τους νοσηλευόμενους, για την εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος ασκήσεων. Δίπλα στους νοσηλευόμενους, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, βρίσκεται ο φυσικοθεραπευτής, καθοδηγώντας τους να χρησιμοποιήσουν σωστά τον εξοπλισμό αλλά και να εφαρμόσει ένα σωστό ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες των ασθενών.

Thumbnail 3

Άσκηση: Πρόληψη για τις πτώσεις στους ηλικιωμένους

Έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, βρήκε ότι στους ηλικιωμένους η μειωμένη μυϊκή δύναμη αύξανε τον κίνδυνο για πτώσεις κατά 76%. Επίσης, έδειξε ότι όσοι ηλικιωμένοι είχαν ήδη μία πτώση ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να ξαναπέσουν.
Οι ασκήσεις που βελτιώνουν τη μυϊκή ενδυνάμωση και την ισορροπία όχι μόνο προστατεύουν από τις πτώσεις, αλλά επίσης βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης, του ύπνου, αυξάνουν την ενέργεια που νοιώθουν οι ηλικιωμένοι και επίσης μειώνουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου!

Ευχαριστούμε την ομάδα φυσικοθεραπευτών της κλινικής για την εξαιρετική φροντίδα που παρέχουν στους ασθενείς μας!

(Σημ. Η φωτογράφιση για τις ανάγκες του άρθρου, πραγματοποιήθηκε πολύ πριν τη λήψη μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και την υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό σε μονάδες υγείας)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαστήρια LEGO Serious Play στο Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»

Εργαστήρια LEGO Serious Play στο Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»

Για τη δημιουργία ομάδων υψηλής απόδοσης Η Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας «Θεραπευτήριο Ασκληπιός», σε συνεργασία με την εταιρία «Άτομο - Ομάδα - Σύστημα», φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μεθοδολογία LEGO Serious Play, προσαρμοσμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»: Η συμβολή της Εργοθεραπείας στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας

Θεραπευτήριο «Ασκληπιός»: Η συμβολή της Εργοθεραπείας στη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας

Η Ψυχιατρική Κλινική Βέροιας «Θεραπευτήριο Ασκληπιός», αποτελεί μια πρότυπη για την περιοχή μας μονάδα στον τομέα της ψυχικής υγείας, έχοντας καταφέρει να προσφέρει επί σειρά ετών υπηρεσίες περίθαλψης υψηλού επιπέδου, φροντίζοντας παράλληλα για την άνετη και ασφαλή...

Βίντεο των Ψυχιάτρων Μάνου και Γεωργιάννας Δερέ για το κοινωνικό στίγμα & την φροντίδα ασθενών την εποχή της πανδημίας

Βίντεο των Ψυχιάτρων Μάνου και Γεωργιάννας Δερέ για το κοινωνικό στίγμα & την φροντίδα ασθενών την εποχή της πανδημίας

Παρακολουθήστε την εκπομπή τών Ψυχιάτρων Μάνου Δερέ & Γεωργιάννας Δερέ του Θεραπευτηρίου Ασκληπιός, Κλινική Ψυχικών παθήσεων Βέροιας για το κοινωνικό στίγμα & την φροντίδα ασθενών την εποχή της πανδημίας. Η εκπομπή μεταδίδεται από το διαδικτυακό κανάλι youtube...

Share This